Ayurveda sänker stressnivån rejält

0

I lördags åkte jag akut in på lasarettet i Falun.  Jag arbetar 100 % i mitt eget företag: Kondora Design – Silverlake Smycken, samt att jag har ett assistentjobb på 43% och jag har stressat rejält en tid. Det gjorde sig påmint nu i avdomningar/total matthet i (mest) armar och ben, synrubbningar, sviktande minne, “fladder” i bröstet och grym trötthet.  Blev inkallad och satte mig på britsen som stod bredvid en EKG-apparat. Berättade för ssk, som lyssnade, men avbröt mig och mest talade om att jag inte tillhörde Falu Lasarett, utan skulle söka hjälp på Borlänge sjukhus akutmottagning, då jag bor där. Jag berättade att jag ringt 1177 (sjukvårdsupplysningen) och de sagt att jag direkt skulle åka in till Falun. Hon gick iväg och  ringde Borlänge Sjukhus men det fanns ingen akuttid, så jag skulle ringa dem på månd, då jag måste få hjälp m detta sa hon och sa att jag var klar att åka hem – utan att ha gjort ngt…..

Jag kände att jag inte skulle få någon hjälp, så irriterat reste mig upp – tog bussen hem. Fortfarande med samma symtom: “hjärtfladder”, svaghet att gå mm

Jag har nämligen bett Universum att må bra – idag levererade de ett ännu sämre mående så jag blev rädd och sökte hjälp…. för att komma just till ett bra mående.  

2007 fick jag en rejäl utmattningsdepression och var totalt trött i minnet hjärtaoch hade minst 25 symtom (inte samma som nu). Dit ska jag inte tillbaka.  

 

 

Väl hemma la jag mig, men kände att det inte var ok i kroppen..m fladdrade puls/hjärta. Ringde 1177 igen och bad om en akuttid på Borlänge sjukhus. Japp kl 16 är den sista för dagen svarade trevlige ssk. Han baxnade då jag berättade att de inte gjort ngt i Falun..utan mest tjatat om att jag inte tillhörde dem. Blev hämtad av dottern o skjutsad dit.  Där blev det fart och Sänka, blodvärde, blodsockervärdet togs. Gällande blodtrycket så var undertrycket var högre än annars. 130/90 idag. I tisdags var det 132/70. Neurologisk undersökning gjordes.. av en grundlig läkare.  Alla prover var bra, även om jag mådde som jag gjorde/gör. Ta semester, ät och drick gott sa han. Återkom om det blir sämre, sa läkarmannen leende. Med dessa ord åkte jag hem.

 

Dotter Jenny Landby Berg, har företaget Nyckelpigan  och hon driver en yogastudio, är massör och utbildad hälsorådgivare inom auyrveda och jag har fått hjälp ang ryggproblem och annat av henne tidigare. Jenny ordinerade mig tre burkar med diverse örter att inta två ggr/dag tillsammans med varmt vatten och ghee (för att snabbare tas upp i kroppen). Ska äta dessa i två månader och göra utvärdering under tiden.

Hon gav mig också behandlingen Urovasti – dvs en damm gjord av kikärtsmjöl och vatten. I mitt fall placeras den över hjärtat och i den hälls en lagom varm oljeblandning med specifika örter just för mig och mitt tillstånd – samma örter jag äter i tablettform sedan i lördags. Så man jobbar från två håll så att säga.

Behandlingen är stärkande för hjärtat och lugnande för nervsystemet. En avstressande och stärkande behandling, som både är direktverkande, men oxå jobbar en tid framöver.                 Nära

13667777_10153829484465197_4948304789424320174_o

 

 

 

 

Mitt  lärdomar i detta liv är att sätta mina gränser ….. och jag lovar att jag får. Lika med att försöka finna en balans i arbete/vila/annat. Ingen lätt ekvation som företagare då det är grymma toppar med jobb stundvis. Dessutom lever jag  själv och delar inte hyra, el mm med ngn.

Jag orkar inte mycket nu, känner domningar i armarna och mattheten strömma runt i min kropp när jag skriver detta. Har skalat av så mycket jag kan just nu. Lagt in Qi Gong och vila flera ggr/dag. Lyssnar på tystnaden och mediterar, sover och försöker verkligen bara vara.

ALLT har sin tid, TIDEN läker alla sår – SÅÅÅ bra uttryck <3

LÄS MER HÄR om Jennys ayurvediska behandlingar om Du vill boka en konsultation.

Hon finns  i Lindans Bystuga, utanför Borlänge och har för en v sedan flyttat ut sitt företag på landet  – det går nu hand i hand med att släppa stress/komma ut i naturen, back to basic mm.

 

 

Dela.

Om skribenten

Från utmattningsdepression 2007 - till andlig & medial start 2008 . Exakt så var det då min andliga resa började. Andevärlden stod och hoppar bredvid dig, förmedlade transmedium Maggie Nath - "Men du ser inget".. Där och då kändes det såå tydligt att jag ville veta mer, ville möta dem och kommunicera med dem. År 2010 mötte jag mitt andeteam, som sa: - Vi ska hjälpa dig med silversmide! - Jag är inte ett dugg intresserad, sa jag. - Inte nu nej, svarade de! De såg till att människor kom i min väg som ledde till att jag började gå en kurs i silversmide. De talade verkligen högt, för jag sa upp mig från socialtjänsten och startade eget företag 2014. Teamet viskar när det ska bli förändring i företaget, vilka smycken jag ska tillverka åt mig själv - som har starka budskap i sig. De hjälper mig med att kanalisera ner magiska budskap med vackra synonyma bilder åt kunder. Sååå vackert omhändertaget av ande & änglavärlden och jag är oändligt tacksam att jag går på min silverväg tillsammans med mina underbara andar.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke