Energispråk

10

I mitt förra blogginlägg berättade jag hur jag åkt akut in till Falu Lasarett/Borlänge Sjukhus pga diverse symtom. Här kommer fortsättningen…MEN INNAN DU BÖRJAR LÄSA: Koka en kopp the och ta tid på dig när du läser. Det är långt, men väldigt innehållsrikt. 

Tiden för akutbesöket  och strax efteråt kände jag Vad menar kroppen…ska jag hamna i en utmattning igen”?? Men när jag varit på Borlänge Sjukhus, blivit undersökt och de inte hittade ngt fel, så inföll sig ett  lugn och en acceptans. Många andliga/mediala/alternativterapeuter säger ofta att “stanna i det som ÄR”. Det är ett sorts tillstånd att verkligen känna det man känner och just våga stanna kvar i vad-det-nu-är. När jag 2007 hade en 8 mån lång, mörk, iskall och djup utmattningsdepression, så blev jag sammanförd med Lasse Pettersson. Han var beteendevetare och fanns på Företagshälsovården i Hedemora Kommun  (jag var anställd på socialtjänsten sedan 9 mån efter min socionomexamen 2006). Lasse var en sagolikt fin person och han sa till mig: Du ska få i uppgift att sitta på din balkong och se när träden knoppas och löven slår ut. Följa naturen sakta, sakta. Han var en förespråkare av mindfullness, vilket jag då inte visste ngt om. Han ville också från juni till augusti att varje dag lyssna på Sommarprogrammet i P1, eftersom vi talat om att jag gillade att lyssna till människors öden, minnen och berättelser – för jag skulle få in en god känsla i kroppen.

Han sa också något som jag då och nu tog fasta på: Ät saktare, Gå saktare och försök Tala  lite saktare – MEN glöm inte bort att du har en personlighet exakt just den som ÄR DU, så du ska inte strypa något uns av den! Då blir inte du DU.

Så Tack fina Lasse jag har även nu följt dina råd angående gå  och äta saktare och detta i mindfullness – när jag är själv. När jag träffar någon, så talar jag som förut, rätt fort. “Det gäller att inte strypa det som är DU, för då känner du inte igen dig och så ska det inte vara“, sa kloka Lasse. Jag är en glad och positiv person och han menade att jag också skulle få utlopp för den jag ÄR. Så en dag förra veckan kände jag att NU är det dags att gå ut där det är mycket folk, för att känna hur det kändes.  För att peppa mig extra mycket, så klädde jag upp mig lite och åkte till Kupolen och strosade extra sakta runt    ….. och kikade mig kring.

     Blogg 2                Blogg1

Eftersom jag fyller 60 år snart, så hade jag ett mål; kolla efter nåt snyggt att sätta på mig. Efter en stund träffade jag några jag kände igen, som visste jag var sjukskriven och vi kom i glatt samspråk. Det blev tal om hur jag mådde och jag mötte just då blicken på en av personerna, som scannade mig uppifrån och ner och jag överöstes av en massa känslor av negativt slag som inte var mina. Det var avund, stark irritation och en djup förundran och känslorna byggdes snabbt upp i min kropp, tills jag snabbt inom mig, sa ifrån och att min kropp skulle släppa de negativa känslorna. Bad Moder Jord skulle ta hand om dem, för att i stället omvandla till goda energier.

 energy hands_full

 

“Energispråk

….handlar denna blogg om och andevärlden har sedan sjukskrivningen nått mig med budskap om att “Du ska gå den här vägen i ditt mående, för att möta något annat. Det hör till din andliga utveckling”…..

Igår skulle jag få en session av Eva-Lis Andrén i Hedemora, Dalarna, som bl a jobbar med EFT (Emotional Freedom Technique) i sitt företag EnerQiZonen. En enkel och mycket effektiv behandlingsform, som är en sorts psykologisk akupunktur, utan nålar. Vissa punkter på kroppen stimuleras med hjälp av knackningar  och genom det så balanseras kroppens energisystem. Man kan behandla olika fysiska, psykiska och mentala tillstånd, men också bestämma efter en konsultation mer exakt man behöver jobba med. Vill du veta mer? KLICKA HÄR

Jag åkte dit, konsultationen började och var rätt så omfattande. Jag trodde jag skulle dit för att jobba med sänka stress, MEN efter konsultationen, så kändes det/bestämde jag  ekonomi – detta så laddade ämne för många.  Jag är egen företagare,  jobbar som personlig assistent och är ensam försörjare, så jag har känt att detta ämne stressar mig nu. Ingen hög stress, men den finns stundvis där, fast jag veeet man drar till sig mer av det man fokuserar på.. Sessionen började och jag satt i en stol och Eva-Lis satt på min högra sida. Jag blundade och Eva-Lis sa att jag skulle se en tidslinje framför mig. Sen utan att bestämma bara “dimpa ner” där jag hamnade.

1. Jag hamnade på mellanstadiet, i 5:an. Jag såg och verkligen kände hur det var att vara  grovt mobbad och inte ha någon kompis. Det fanns en tjej i min klass, som var vän med mig, fast hon var så rädd stundvis och vågade inte vara nära, så jag var mycket själv ändå. I EFT är man ute efter den KÄNSLA som dyker upp i olika minnen/trauma och i detta fall så var det ÖVERGIVENHET och TOTALT UTANFÖRSKAP jag kände, då kroppen mindes exakt hur det var då. “Stanna i det du känner, stanna i det som ÄR”, sa Eva-Lis. Jag kände, jag genomled medan tårarna rann och det snörpte ihop sig i halsen så jag kunde knappt tala när jag skulle berätta vad jag upplevde för Eva-Lis ….vilket också visade att jag försökt tala DÅ, men ingen hade hört mina protester i rädsla. En hel skola från 1-6:an vändes mot mig….Ingen lärare reagerade fast jag sa till. Fick mer höra att jag skvallrade.  Tårarna ebbade ut  och jag tog bort den smärta jag kände i kroppen. Dags för ett nerdimp på tidsstegen igen:

2 Jag mötte mig själv som 3-4-åring och jag var i köket med mamma och pappa. Pappa var högljudd (han har alltid varit högljudd, men då han blev arg var det värre) och jag blev rädd och försvarade mamma.   Här handlade känslan om BESKYDD, men också KONTROLL och jag kände enorm ledsamhet och nånstans i mig trodde jag att det var normalt att män skulle vara högljudda och arga.  Jag ville kontrollera att det inte hände något och Här grundlades den känslan starkt i mig. Tårar och smärta igen och  “Stanna i det du känner, stanna i det som ÄR“, sa Eva-Lis  och jag kände i min lilla barnakropp, hur hemskt det var DÅ…….sedan skulle jag ta bort allt detta ur kroppen. Såg då att det var en stor tagg på höger sida in i magen. Taggen var ca 20 cm i diameter, så den satt över hela min mage, fast det på ngt vis kändes som höger sida – den manliga. När den skulle dras ur, så var hullingen riktad inåt och gjorde ont när jag skulle få ut den, men vips så hade den vänt och det gick att dra ur den ur min lilla barnakropp. (min tanke om att storleken på taggen var så stor i mig i mig idag, då den växt pga det jag genomgått i mitt liv ang män). Nästa nerdimp på tidsstegen:

3. Jag möter mig själv som 2-åring. Igen var pappa högljudd och det som hände vid 3-4-årstiden upprepade sig. Jag försvarade mamma med att backa och ha henne bakom mig. Jag gick emellan och tog på mig rollen som mammas sköld. Åter igen kände jag känslorna BESKYDD  och KONTROLL. Jag nådde inte så högt upp på mammas ben, men jag vet jag såg stint på pappa, som inte alls såg mig då han var arg. Eva-Lis ledde mig med nån enstaka fråga och tårar och smärta igen, men samtidigt en enorm rädsla. Eva-Lis sa: “Stanna i det du känner, stanna i det som ÄR” och jag kände i min lilla barnakropp, hur enormt rädd jag var. Här grundlades rädsla för högljudda män och den skräck de kan sätta i en människa….. Denna gång var det ingen tagg…..det var en stor stor grön/blåbrun/grå smetig böld med massa knölar. Stor som ett vuxet huvud med dess stora utväxter. Den var slemmig och jag kände att den var fylld av elände.  Eva-Lis frågade när den togs bort ur min lilla kropp vad jag kände och känslan här var TOMHET. (min tanke om att storleken på bölden fanns i mig idag, då den växt pga det jag genomgått i mitt liv ang män). Eva-Lis frågade vad jag ville fylla det enorma hålet med och jag sa färger, glädje, lugn, ro, samt samma känsla jag hade då jag gick in i EvaLis vackra hus -vilken var just fridfullhet. Glädje kunde jag inte känna, men Eva-Lis sa att jag kunde fylla det när jag hittade rätt känsla. Dags för neddimp igen:

4. Jag möter mig själv då jag ligger i mammas mage, på väg in till BB. Jag SER en röd masonitlåda pappa snickrat som jag skulle ligga i vid hemfärd från BB och jag KÄNNER pappas oro och nervositet, fast jag var barn nr 3. När han var nervös så blev han höggljudd…..Åter igen känslan RÄDSLA för män grundlades här och att det är tillåtet för en man att vara högljudd….och kvinnan underdånig. Gråter och hulkar en stund och stannar i DET SOM ÄR…. Dags för neddimp igen:

5. Jag möter mig själv nånstans före mitten i 1800-talets England. Jag är en kvinna och ser mig själv sitta och tigga. Smutsig, dåligt med tänder, ont i kroppen, och känslorna här varSKAM, RÄDSLA, OTILLRÄCKLIG och UNDERGIVEN. Här grundlades skräcken för ekonomi. Att aldrig ha nog för att klara sig. Jag sträckte fram handen mot förbipasserande och ibland så slängde någon i en slant och ibland så spottade de där pengarna låg/skulle ligga – eller på mig. Min blick vågar inte möta deras av rädsla att få slag och sparkar, vilket också hänt. En dag så stannar en kvinna framför mig. Lägger i (notera ordet LÄGGER) en slant, men står kvar. Jag ser hennes brunrutiga kjol och dräktjacka, då jag höjer blicken. Hon ser på mig med fantastiskt vänliga ögon, ler och sträcker mig handen. Hon drar mig upp och säger att jag ska följa med henne hem. Väl där ser jag mig bada och hon hjälper till. Jag får mat och en säng och blir erbjuden arbete som husa och under upplärning av husmor. JAg gör bra ifrån mig, blir frisk och stark av den fina maten och arbetar så i många år. Avancerar sedan till husmor, då den andra kvinnan avlider.

…här känner jag att jag skulle avsluta sessionen då Eva-Lis frågade om jag skulle fortsätta på tidslinjen.

ROSALIE

SÅ GOTT FOLK: Jag har lärt mig att stanna i det som är under denna sjukskrivningsperiod. Jag var till dr idag och han sjukskrev mig juli ut, dvs 2 v till. Men jag har ringt min brukare och sagt att om två dagar,  på torsdag kommer jag att börja arbeta igen. Lika har jag förmedlat min chef. Jag har skrivit på fb att jag mår mycket bättre och på “torsdag smäller det”…..Vissa tycker jag är tokig att börja jobba så snart efter sjukskrivning och på sätt och vis håller jag med, men skillnaden är att min galenhet består i att ÄLSKA LIVET och jag vet nu att det var detta andevärlden menade då de sa: 

Du ska gå den här vägen i ditt mående, för att möta något annat. Det hör till din andliga utveckling”…..

…..SANT och jag har ett nytt lugn i mig nu, som ingen vet förrän de läser detta. Dotter Jenny Landby Berg har hjälpt mig med ayurveda och jag käkar örter i tablettform 2 ggr/dag, samt att EFT hjälpt mig blottlägga massa inom mig själv och jag känner en ännu starkare tillit till att ALLT ÄR EXAKT SOM DET SKA och jag stannar i det som ÄR och just nu är det är frid & glädje inom mig. Så därför mitt herrskap börjar jag arbeta igen…. efter att  jag dessa 12 dagar jag varit hemma har vilat, slöat, sovit, lyssnat på en massa Sommarprogram, mediterat, promenerat, hälsat på en god vän på landet hos hennes hästar och katter. Jag har sovit korta nätter, eller till kl 9:30 och båda är heeelt accepterade. Jag dömer mig inte får att jag sover si eller så. Det mår kroppen inte alls bra av, utan jag sover då kroppen vill sova om jag är hemma. På mitt assistentjobb funkar det inte, men det har kroppen greppat också -denna underbara uppfinning.

…..SNART har jag semester och det kommer jag att blogga om senare vad den innebär…Andevärlden har viskat lite här med. 

duva

Dela.

Om skribenten

Från utmattningsdepression 2007 - till andlig & medial start 2008 . Exakt så var det då min andliga resa började. Andevärlden stod och hoppar bredvid dig, förmedlade transmedium Maggie Nath - "Men du ser inget".. Där och då kändes det såå tydligt att jag ville veta mer, ville möta dem och kommunicera med dem. År 2010 mötte jag mitt andeteam, som sa: - Vi ska hjälpa dig med silversmide! - Jag är inte ett dugg intresserad, sa jag. - Inte nu nej, svarade de! De såg till att människor kom i min väg som ledde till att jag började gå en kurs i silversmide. De talade verkligen högt, för jag sa upp mig från socialtjänsten och startade eget företag 2014. Teamet viskar när det ska bli förändring i företaget, vilka smycken jag ska tillverka åt mig själv - som har starka budskap i sig. De hjälper mig med att kanalisera ner magiska budskap med vackra synonyma bilder åt kunder. Sååå vackert omhändertaget av ande & änglavärlden och jag är oändligt tacksam att jag går på min silverväg tillsammans med mina underbara andar.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

10 kommentarer

 1. Madeleine Skogstad den

  Hej fina du! Oj vad jag kan känna igen mig i det du skriver, det känna som om jag har ett liknande tema i mitt liv.
  Gjorde nyligen resan, då jag fick upp liknande saker som du skriver om att du jobbar med i ditt liv nu.
  Följer med spänning nästa inlägg!
  Kramar
  🙏🏼💛💞
  Madeleine Skogstad

  • kondorasrum den

   Tack Madeleine och ja… det är såå spännande att leva.

 2. Eva-Lis Andrèn den

  Tack fina Kondora för att Du vågade! <3

  • kondorasrum den

   Tack själv Eva-Lis <3

 3. agneta ljungberg den

  Tack för orden, ja jag läste allt. Ibland skulle man behöva göra denna resa själv och komma underfund med varför man har vissa känslor inom sig. Trots allt lever jag numera ett bra liv.
  Skönt att kunna gå tillbaka och se vad som påverkat valen man gör i livet. Tror det har mycket med det förflutna att göra.
  kramis

  • kondorasrum den

   Ja det finns mycket i oss av alla de slag när vi levt si eller så många liv. Kram

 4. Agneta den

  Tack för din berättelse. Det var så mycket i det du berättade om som stämde in på mig själv. Har lagt mitt egna kontrollbehov rädsla m.m på mitt ex fast det är många år sedan vi separerade, då allt kommer från min egna familj (morbror ) och helt säkert från andra liv.
  Tackar från djupet av mitt hjärta för din delning💗

  • kondorasrum den

   Var så god Molly. Att dela är att kunna hjälpa någon annan och också våga visa sig sårbar <3

 5. Susanne den

  Tack för att du delar din historia.❤
  Så klokt att ta tag i det gamla som satt spår. Det borde vi nog göra lite till mans. Jag vet att jag borde.

  • kondorasrum den

   Var så god. Jag rekommenderar verkligen EFT, ett “enkelt” och bra sätt att komma ner i djupets minnen.

Lämna en tanke