Invigning för Sveriges största?!!? drömfångare. Made by mig & Lasse

0

Senhösten -17 så fick jag en märklig beställning och en enormt stor utmaning. En kvinna ringde mig och sa att hon tidigare köpt en drömfångare av mig och att hon nu ville beställa två  till. Ja det verkade ju inte så konstigt  kände jag. Tills hon berättade att hon ville att de skulle vara 1,50M i diameter! Hon sa att hon i flera år vetat att det var just jag som skulle tillverka dom. Min hjärna spann loss under samtalet och jag såg framför mig….eller rättare inte: VAD ska jag tillverka stommen av för material som går att böja? Och den får inte väga för mycket…

Vad vad vad???? Jag pratade med henne om det jag klurade på och hon sa: Ja de behöver kanske inte vara riktigt runda, utan mer rund-ich, typ. Då kom jag på att jag i källaren hade en massa björkkvistar jag fått och tänkte: Dem kan jag ha till nåt bra projekt. Sprang ner och bar upp säcken och la ut dem till en 6-kant på hallgolvet.  Tänkte också, Hur i hela friden ska jag få stadga i konstruktionen?? Jag såg de rangliga drömfångarna framför mig…. För som ni förstår så tackade jag ja till beställningarna. “Det löser sig” tänkte jag. OCH DET GJORDE DET…. Bara inte som jag trodde.

Talade senare med min supergode vän Lasse Ström om projektet och som den ödmjuke fine man han är,  så frågade han lite hur jag tänkt mig. Efter lite om och kring, så kom han med förslaget att vi tillsammans kunde bygga  stommarna hos honom i hans verkstad (jag skrattade gott åt mig själv flera gånger efteråt, då jag trott det skulle gå att bygga av materialet jag hade) . Eftersom han bygger grymma trummor, så berättade han hur han tillverkade dem och där och då bestämdes att vi skulle börja samarbeta. Men eftersom  hans verkstad var upptagen av trumbyggeri fram till slutet av januari, så gick startskottet.  Jag åkte ner från Borlänge till Avesta och det inhandlades furu till stommarna. Smarta Lasse hade gjort en massa uträkningar och när de var klara, så sågades bitarna. Efteråt skulle de basas, dvs att man lägger trädelarna som ska bli drömfångarens stomme i ett rör, som är kopplat till en stor gryta med vatten. När ångan kommer in i röret, så basas trädelarna, dvs ångas. Där ska de ligga i viss tid, för att bli så pass mjuka att de går att forma. Då träet är basat och klart , så skulle  de spännas  fast i en form som vi byggt. Det skulle sättas ihop tre st ribbor, för att få drömfångaren  1,50 M i omkrets.  Det behövdes också tre personer för att hålla i allt vi orkade,  när det skulle spännas till 1/3 cirkel…

Jag var Lasses assistent, för i verkstaden där var han kungen :-D.

.          

 Här skulle de ligga i press/spänn tills de torkat och det blev upp till en vecka/tre ribbor och sammanlagt.  Lasse skötte om dem som små barn, tittade till/öppnade/satte in i press igen, för fortsatt torktid. Trä är ett häftigt material, då det lever sitt eget lilla liv, som den frekvens det har. Det ska ni verkligen få höra mer om längre fram och det är verkligen MAGI….

Lasse hade koll på när de var helt torra, så jag åkte ner till Avesta igen för att vi skulle börja bygga ihop den.

            . När drömfångare nr 1 var klar, så började samma procedur med nr 2. För vi kunde inte tillverka två st samtidigt i pressen.

Så var det då dags att forsla hem de mastodontstora drömfångarna till mig. När jag lyfte upp båda stommarna inne i verkstaden, så kände jag tydligt att de talade till mig. De båda gav mig budskap, som var hissnande häftiga…..

Drömfångarna lades i ett tokstort släp,  bäddas om och resan fortsatte till Borlänge, där de skulle färdigställas.  Här landar de i mitt vardagsrum….Golvet fullt, typ.

     Jag hade tidigare ritat upp på en byggplast hur stort nätet skulle bli/mätt hur mycket material det skulle gå åt. Lasses sambo Viktoria gav tips på vilka olika sorters lim jag skulle kunna skarva tråden med, på bästa vis utan att det skulle synas nämnvärt. Så efter sandpappring (perfekt ord), så skulle nätet knytas. Det började lite irriterande, då nystanet var större än den storlek på öglorna jag räknat med….Då fick jag mäta runt hela stommen igen, så den  nya strl på öglor skulle stämma och så började knytandet. Jag har tillverkat rätt många drömfångare av rötter mm, MEN inte 17 på 1,50M diameter och jag kom snabbt på att jag inte var nån bläckfisk….som både kunde knyta, spänna och hålla i tråden inför nästa ögla. Men en viss teknik infann sig och det rullade på.

  Ett vadderat köksbord blev nästa plats att knyta på.

  Här lades den första som fått sitt nät. Full säng, typ.

JA GOTT FOLK…… Denna blogg blev rätt mäktig, så jag tror jag stannar här, för att i morgon söndag, ge er resterande magi som hände….

 

 

GREJEN ÄR ATT: På måndag den 28/5-18 ska det bli invigning av dessa stora verk. Kanske landets största drömfångare.

Ägarinnan Helena Atkinson bjuder in er till hennes yogastudio “Yoga i Säter” i södra Dalarna. Kika i eventet, anmäl er och kom på en spektakulär invigning med bandklippning, krafttrumning, mingel, med något att äta och Lasse och jag ska berätta vad som EGENTLIGEN HÄNDE….

LÄS MER HÄR om invigningen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Från utmattningsdepression 2007 - till andlig & medial start 2008 . Exakt så var det då min andliga resa började. Andevärlden stod och hoppar bredvid dig, förmedlade transmedium Maggie Nath - "Men du ser inget".. Där och då kändes det såå tydligt att jag ville veta mer, ville möta dem och kommunicera med dem. År 2010 mötte jag mitt andeteam, som sa: - Vi ska hjälpa dig med silversmide! - Jag är inte ett dugg intresserad, sa jag. - Inte nu nej, svarade de! De såg till att människor kom i min väg som ledde till att jag började gå en kurs i silversmide. De talade verkligen högt, för jag sa upp mig från socialtjänsten och startade eget företag 2014. Teamet viskar när det ska bli förändring i företaget, vilka smycken jag ska tillverka åt mig själv - som har starka budskap i sig. De hjälper mig med att kanalisera ner magiska budskap med vackra synonyma bilder åt kunder. Sååå vackert omhändertaget av ande & änglavärlden och jag är oändligt tacksam att jag går på min silverväg tillsammans med mina underbara andar.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke